Новий голова "Укрзалізниці" заробить понад 24 мільйона гривень на рік

Середа, 27 вересня 2017, 17:53

Кабінет міністрів затвердив контракт із членом правління - виконуючим обов'язки голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євгеном Кравцовим.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 27 вересня без обговорення, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з текстом контракту, яким володіє агентство, Кравцов як член правління матиме щомісячний оклад в 500,2 тис. гривень, а в разі виконання обов'язків голови правління він повинен отримувати 471,6 тис. гривень на місяць.

"Ще йому буде нараховуватися квартальна премія, яка не може перевищувати трьох посадових окладів. Також передбачена річна премія, яка не може перевищувати 24 посадових окладів", - пише видання.

Наголошується, що премія не буде нараховуватися, якщо не буде прибутку, якщо буде заборгованість перед бюджетом або по зарплаті, а також за невиконання рішень вищого органу управління ПАТ, наглядової ради.

За підрахунками агентства, не враховуючи матеріальної допомоги та надбавок за стаж і вчені звання, в разі виконання всіх вимог контракту, в рік на посаді члена правління Кравцов зможе заробити 24 мільйони гривень, а на посаді в. о. голови правління - 26,6 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, 9 серпня Кабмін звільнив за власним бажанням голову правління "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна, призначивши замість нього тимчасово виконуючим обов'язки першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова.

Пізніше ГПУ заявила, що розслідує підробку листа за підписом т.в.о. голови ПАТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова про видачу своєму раднику польської візи.

Також повідомлялося, що місячна заробітна плата колишнього керівника ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна складала 462 тисячі гривень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування