Доба в АТО минула без втрат – штаб

Четвер, 28 вересня 2017, 13:28

Внаслідок бойових дій 27 вересня в зоні проведення антитерористичної операції жоден український військовий не загинув та не був поранений.

Про це на традиційному брифінгу в четвер повідомив речник  Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Водночас полковник розповів про найгарячіші точки зони АТО.

Так на донецькому напрямку активно триває збройне протистояння поблизу Авдіївки.

"Ще до світанку противник застосовував танки та міномети в районі міста. Окупанти активізувалися як на півдні (Спартак), так і на сході (Ясинувата). Зазначимо, що окупанти відкрили вогонь по хибній позиції ЗСУ, а дещо згодом – і по справжній", – розповів Мотузяник.

За його словами українські військовослужбовці оперативно ухвалили рішення про відкриття вогню у відповідь, що дозволило припинити ворожі посягання.

"Черговий сеанс ворожого вогню відбувся поблизу авдіївської промзони уже після заходу сонця. Тоді з 21-ї по 23-у годину бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї", – зазначив полковник.

В обідню ж пору бойовики проводили збройні провокації у Кам’янці. Неспокійно було також в районі Донецького аеропорту. Місцями атак противника лишаються наші укріплення у Пісках та Невельському. Найгарячішою втім залишається ситуація поблизу Пісків, де обстріли – найтриваліші.

Навколо окупованої Горлівки та на світлодарській дузі в середу було спокійно.

Усього за минулу добу на донецькому напрямку противник здійснив сім ворожих обстрілів, три з яких – з важкого озброєння.

На маріупольському напрямку місця порушення перемир’я ворогом – традиційні: у Мар’їнському районі та на півдні напрямку.

"У Мар’їнці вранці бойовики провели збройну провокацію із застосуванням легкого озброєння. На півдні напрямку ворожі обстріли відбулися у Гнутовому, Талаківці та Широкиному. Один з них, у Талаківці, бойовики провели із застосуванням мінометів", – зазначив Мотузяник.

Таким чином за минулу добу на маріупольському напрямку сталося 5 ворожих обстрілів.

На луганському напрямку минулої доби бойовики порушили режим тиші тричі.

"Надвечір з настанням сутінків окупанти відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї у Кримському, Лобачевому та Станиці Луганській. Ворожі провокації тривали до півгодини кожна", – зазначив Мотузяник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування