Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій про вибухи в Калинівці: Майже впевнений – це диверсія

Четвер, 28 вересня 2017, 14:21

Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що на військовому складі поблизу Калинівки Вінницької області, де 26 вересня виникла пожежа і вибухи боєприпасів, була здійснена диверсія.

Про це він сказав в коментарі журналістам 28 вересня, передає УНІАН.

"На моє переконання, майже впевнений – це диверсія. Я впевнений, що це спланована робота агресора, в тому числі і всередині нашої країни", – зазначив Парубій.

При цьому він підкреслив, що це "не знімає відповідальності з тих, хто не надав необхідного забезпечення, необхідної охорони складів українських боєприпасів".

Також Парубій зазначив, що надзвичайна подія на військовому складі поблизу Калинівки є ударом по безпеці держави.

За словами спікера Верховної Ради, остаточні висновки про наслідки НП будуть зроблені за результатами роботи слідчих.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи підтримує він ініціативу про відставку міністра оборони Степана Полторака, Парубій сказав, що не чув про таку ініціативу.

На уточнююче питання про відставку начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройними силами України Віктора Муженка, спікер зазначив, що має бути проведено розслідування.

Раніше в четвер секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов зазначив, що пожежі на складах в Балаклії і Калинівці завдали найбільшого удару по обороноздатності України з початку війни.

На думку Турчинова, відповідальність за пожежу на складах боєприпасів у Вінницькій області несе вся вертикаль оборонного керівництва країни, починаючи з начальника Генерального штабу.

Сам голова Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявляє, що його чи його підлеглих не вдасться звинуватити у бездіяльності в ситуації, яка виникла у Калинівці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...