У РФ вирішили, що доповідь ООН по окупованому Криму несправедлива

Четвер, 28 вересня 2017, 14:38

Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова заявила про те, що доповідь Управління верховного комісара ООН з прав людини про ситуацію в Криму "необ'єктивно відображає стан справ на півострові".

Про це повідомляє прес-служба уповноваженого з прав людини в РФ.

Зазначається, що у Москалькової є ряд питань до міжнародної організації, зокрема, "звідки взялися так звані "факти" про недотримання прав людини в Республіці Крим".

"Тетяні Москальковій сумно, що Верховний комісар ООН так несправедливо і необ'єктивно оцінив стан справ з правами людини на півострові", - пише прес-служба.

"Уповноважений регулярно відвідує Республіку Крим, особисто веде прийом жителів півострова і отримує від них звернення", - сказано в заяві.

У відомстві російського омбудсмена порадили міжнародній спільноті "звернути увагу" на санкції США і Євросоюзу, "які порушують права мешканців півострова".

При цьому, Росія не пускає місію ООН з прав людини в окупований Крим.

Також на територію окупованого Росією Криму не можуть потрапити і представники місії ОБСЄ або інші міжнародні спостерігачі.

Як відомо, управління Верховного комісара ООН з прав людини опублікувало доповідь, в якому сказано, що з 2014 року 10 осіб досі вважаються зниклими безвісти в окупованому Росією Криму.

Влітку 2016 року голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що 18 кримських татар в включеному Росією Криму пропали без вісті і 4 знайдені убитими.

27 вересня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі заступника голови Меджліса Ільмі Умерова і призначив йому покарання у вигляді двох років колонії-поселення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News