Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луцьку на хабарі впіймали чоловіка позафракційного нардепа

Четвер, 28 вересня 2017, 14:44

У Луцьку 27 вересня поліція під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримала на хабарі чоловіка позафракційного народного депутата Ірини Констанкевич.

Про це повідомляє місцеве видання ВолиньPost.

Вказується, що адвоката Миколу Сорокопуда затримали співробітники управління захисту економіки Нацполіції.

Сорокопуд - керівник кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

 
фото: поліція

"Оперативники… задокументували схему вимагання та одержання неправомірної вигоди, яку організував чоловік народного депутата. До злочинної діяльності у якості посередника долучив адвоката-члена цієї ж комісії", - йдеться у повідомленні поліції.

"Дві тисячі доларів США та понад п’ять тисяч гривень неправомірної вигоди вимагали посадовці від громадянина за успішну здачу кваліфікаційних іспитів, які необхідні для отримання посвідчення адвоката", - заявляє поліція.

 
фото: поліція

Також повідомляється, що Сорокопуда з посередником затримали під час одержання хабара.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Констанкевич на своїй сторінці у Facebook заявила, що затримання було "зрежисоване".

"Вважаю, що ця ситуація була добре зрежисована, аби підставити відому та публічну людину, знаного адвоката. Нас неодноразово попереджали про можливі провокації та підстави. Безперечно ще однією причиною є і те, що на сьогодні, я належу до опозиційної політичної сили, яка на Волині має сильні позиції, власну думку, гостро критикує владу", - написала вона.

"Микола Сорокопуд не брав гроші, про які так яскраво написали деякі ЗМІ. Він був і є чесною та порядною людиною, як адвокат, брав участь у багатьох гучних справах, відстоюючи права людей. Зрозуміло, що це не може усім подобатися", - додала Констанкевич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...