НАЗК перевірить декларації 3 топ-чиновників

Четвер, 28 вересня 2017, 16:28

НАЗК почало повну перевірку декларацій першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, ректора КНУ ім. Т. Шевченка Леоніда Губерського та голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні агентства в четвер, передають "Українські Новини".

В агентстві відзначають, що за перевірку декларацій проголосували всі три члена НАЗК, в тому числі Олександр Серьогін, який на момент обрання в агентство працював в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Шевченко.

"Серьогін зміг підтримати дане рішення в зв'язку з тим, що 6 вересня НАЗК дозволило членам агентства, які мають конфлікт інтересів, голосувати на засіданні за наявності зовнішнього контролю", - сказано в публікації.

Відзначається, що у Нефьодова перевірять доходи за 2015 і 2016 роки. У минулому році він задекларував 496,962 тис. гривень доходів.

При цьому підкреслюється, що голова Запорізької ОДА Бриль сам звернувся до НАЗК з проханням перевірити його декларацію. У 2016 році він задекларував 270 032 гривні доходів.

Раніше він заявив, що подав е-декларацію за 2015 рік, однак вона не була опублікована в реєстрі декларацій у зв'язку з рішенням Служби безпеки України.

У травні поточного року Бриль звільнився в запас з СБУ, у зв'язку з чим його декларація за 2016 рік була опублікована в реєстрі.

Як відомо, НАЗК презентували систему проведення логічного і арифметичного контролю поданих декларацій.

Її технічні можливості забезпечать прискорення процесу перевірки декларацій, включаючи періоди високої активності суб'єктів декларування.

Раніше повідомлялося, що Національне агентство запобігання корупції перевірило декларації президента Петра Порошенка за 2015 і 2016 роки.

Уповноважені особи НАЗК не виявили конфлікту інтересів і ознак незаконного збагачення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування