Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затриманий у Криму військовий зрадив українській присязі – Генштаб

П'ятниця, 29 вересня 2017, 11:39

Затриманий у Криму співробітниками ФСБ Росії Дмитро Долгополов раніше проходив службу у ЗСУ, а в 2014 році після анексії Криму перейшов на службу до російської армії.

Про це повідомив речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов у Facebook.

"Ще один приклад сумних перспектив зрадників України. Діма Долгополов. Служив у лавах ЗС України (майор, заступник по роботі з особовим складом в артилерійському дивізіоні 406 обаг в Сімферополі), у 2014-му зрадив Присязі та перейшов на службу до окупантів, бо там більше грошей платили. Нині затриманий ФСБ", - написав він.

 
Дані про Дмитра Долгополова з сайту Миротворець
скриншот з сайту Миротворець

Як розповів УП колишній товариш по службі Долгополова, діючий офіцер СІМІК, який раніше служив в Кримську регіональному центрі Міноборони Олексій Мазепа, "ймовірність того, що він (Долгополов – ред.) шпигував на користь України, близька до нуля".

"Долгополов залишився служити в окупованому Криму, за кілька років до анексії він одружився з кримчанкою, і ні про який вихід на материк мови не було", - сказав Мазепа.

"Дії ФСБ в Криму – це спецоперація з планомірного знищення тих, хто зрадили українську присягу і перейшли на бік РФ. Це логічна відзнака за їх дії", - сказав Мазепа.

Він також розповів, що раніше командира частини, в якій служив Долгополов, – Козаченка, який зрадив Україну, російська окупаційна влада судила за підробку документів.

"Росіянам у Криму колишні кримські громадяни не потрібні. Тих, хто зрадив українську присягу, але залишився служити у російській армії, будуть намагатися видавити – створити умови, щоб вони звільнялися і покидали територію окупованого Криму", - додав Мазепа.

 
Затримання Долгополова 
Фото ria.ru

Як повідомлялося раніше, у Сімферополі ФСБ Росії затримала громадян Російської Федерації Анну Сухоносову і Дмитра Долгополова за підозрою в шпигунстві на користь України.

Санкція статті 275 УК РФ, за якою затримали Долгополова, передбачає позбавлення волі на термін до 20 років.  

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...