Розмінування територій біля Калинівки може тривати до грудня

П'ятниця, 29 вересня 2017, 13:37

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман каже, що для розмінування територій біля військових складів біля Калинівки Вінницької області знадобиться близько 2 місяців.

Про це він заявив на брифінгу 29 вересня після засідання штабу з ліквідації наслідків пожежі у Калинівці.

"Роботи розпочато і вони будуть продовжуватись до відновлення. Для того, щоб 10 тис. Га сьогодні нам обстежити, нам потрібно буде приблизно 2 місяців. Найближчі території вже обстежені і розміновані. Робота буде продовжуватись до кінця листопада", – повідомив Гройсман.

Прем'єр також запевнив, що уряд виділить необхідні кошти для ліквідації наслідків надзвичайної події на Вінничині.

"Якщо потрібно буде 100 мільйонів - буде 100 мільйонів, знадобиться 200 – буде 200 мільйонів", – сказав Гройсман, однак наголосив, що вимагатиме від місцевої влади максимально раціонального розподілу коштів.

"Перевіримо всі видатки. Якщо хтось дозволить собі хоча б одну гривню вкрасти… Я вважаю, це буде мародерство", – зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман і очільник Державної прикордонної служби Микола Чечоткін 29 вересня з повітря оглянули територію навколо військових складів у Калинівці та запевнили, що ситуація контрольована.

Як відомо, ввечері 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані в районі міста Калинівка Вінницької області. Це призвело до детонації снарядів.

За фактами вибухів у Калинівці порушено справу з попередньою кваліфікацією "диверсія".

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування