Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко залучив до звільнення Сущенка дружину Макрона

П'ятниця, 29 вересня 2017, 16:14

Президенти Петро Порошенко, Еммануель Макрон і дружина французького лідера Бріджит разом намагаються переконати президента РФ Володимира Путіна відпустити українського журналіста Романа Сущенка.

Про це глава держави сказав у п'ятницю журналістам в Коломиї Івано-Франківської області, передає "Укрінформ".

"Я готовий зробити все, що є в моїх силах, щоб великий українець Сущенко повернувся додому. Я порушив це питання у розмові з (президентом Франції – ред.) Еммануелем Макроном, його дружина Бріджит звернулася із цим до Путіна. І впевнений, що наші скоординовані зусилля повернуть його додому", - сказав Порошенко.

Він також висловив припущення, що до кінця року "ми отримаємо позитив у цьому питанні".

Як повідомлялося, утримуваний в російському СІЗО Сущенко має стриманий оптимізм щодо звільнення з-під варти.

Московський суд 25 вересня продовжив арешт незаконно утримуваному у російському СІЗО журналісту Роману Сущенку.

Романа Сущенка, який з 2010 року працював кореспондентом "Укрінформу" у Франції, 30 вересня 2016 року затримали у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.

24 січня 2017 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій вимагала від РФ звільнити Сущенка, а також припинити переслідувати українських журналістів на території анексованого Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування