Розвідка помітила переміщення ракет з центру розробки в Пхеньяні

Субота, 30 вересня 2017, 06:56

Кілька північнокорейських ракет перенесли з ракетного комплексу в Пхеньяні, що може свідчити про те, що Північ готується вжити додаткові провокаційні дії.

Про це повідомила південнокорейська громадська телерадіокомпанія KBS, пише Reuters.

У повідомленні цитується неназване джерело розвідки, яке заявило, що представники розвідки Південної Кореї і США виявили, що ракети перевозяться з північнокорейського комплексу з досліджень і розробки ракет в Санум-Доні в північній частині Пхеньяна.

У повідомленні не уточнюється, коли і куди вони були переміщені.

Йдеться або про ракети середньої дальності Hwasong-12, або про міжконтинентальні балістичні ракети Hwasong-14. При цьому ракетний комплекс в Санум-Доні  спеціалізується на виробництві міжконтинентальних балістичних ракет.

Джерело в міністерстві оборони Південної Кореї не змогло підтвердити це повідомлення, або будь-які незвичайні дії в згаданому районі.

Південнокорейський чиновник висловив стурбованість у зв'язку з тим, що Північна Корея може провести провокаційні акції у зв'язку з річницею заснування своєї комуністичної партії 10 жовтня або, можливо, 18 жовтня, коли в Китаї відбудеться з'їзд комуністичної партії.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп попередив Північну Корею про готовність застосувати силу, однак заявив, що цей варіант не є пріоритетним для Вашингтона.

Раніше глава Пентагону Джим Меттіс заявив, що Сполучені Штати хочуть дипломатичного вирішення ядерної кризи з Північною Кореєю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування