Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Cправа про розкрадання $1,5 млн екс-міністром промполітики пішла до суду

Субота, 30 вересня 2017, 14:21

Генпрокуратура направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт за підозрою екс-заступника Міністра промполітики - голови Агентства з питань оборонно-промислового комплексу та двох його синів у заволодінні держкоштами у сумі 1,5 млн доларів.

Про це повідомили у Генпрокуратурі України. 

За даними ГПУ, чиновник заволодів коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб.

"Дії колишнього високопосадовця кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України - "заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб та в особливо великих розмірах", його спільників – за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України - "пособництво у вчиненні зазначеного злочину", - повідомили у ГПУ.

За статтею передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Як відомо, у квітні 2012 року ГПУ порушила кримінальну справу проти екс-заступника міністра Мінпромполітики і його синів за фактом заволодіння коштами держпідприємства "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова". 

У липні 2017 року суд дозволив ГПУ заочне досудове розслідування у даному провадженні.

Підозрюваних Костянтина Кучера та його сини Романа і Антона - було оголошено у розшук у 2013 році у зв’язку із не встановленням їх місцезнаходження. Один із синів перебуває у розшуку Інтерполу.

Кучер залишив Україну в 2011 році.

У липні 2017 року стало відомо, що Франція надала Кучеру статус біженця.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...