У РФ хочуть без суду блокувати сайти за анонси несанкціонованих акцій

Субота, 30 вересня 2017, 15:12

Російські депутати Держдуми пропонують дати Генпрокуратурі повноваження без суду блокувати сайти за анонси несанкціонованих акцій.

Про це повідомили "Ведомости".

"Депутати Юрій Швиткін ("Единая Россия"), Олег Ніколаєв ("Справедливая Россия") і Олександр Ющенко (КПРФ) пропонують посилити нагляд в інтернеті. У п'ятницю, 29 вересня, вони внесли до Держдуми поправки в закон "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації", - йдеться в повідомленні.

Змінами пропонується дати Генпрокуратурі повноваження без суду блокувати сайти за небажаний, на думку авторів поправок, контент.

"Це заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності та участі в масових заходах, які проводяться з порушенням закону, сказано в законопроекті", - пише видання.

Також за прискореною процедурою можна буде блокувати майданчики за поширення матеріалів заборонених в Росії некомерційних організацій

Для блокування сайту Генпрокуратурі буде достатньо спрямувати вимогу в Роскомнадзор, який виконає це рішення. Процедура розблокування сайтів в документі не прописана.

Зараз же процедура блокування ресурсів в Росії передбачає рішення суду, що, на думку депутатів, занадто довго і складно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News