Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Соцпартії з'явився ще один лідер

Неділя, 1 жовтня 2017, 19:44
У Соцпартії з'явився ще один лідер

Головою Соціалістичної партії України обрали нардепа, члена фракції БПП Сергія Капліна. 

Як повідомили у прес-службі політика, рішення про обрання його головою СПУ було ухвалено на Всеукраїнському з’їзді соціалістів, соціал-демократів та профспілок,  який відбувся у Києві. 

Також у ході з'їзду було оголошено про створення блоку "За простих людей".  Співзасновниками блоку також стали майже півсотні профспілок та організації пенсіонерів та ветеранів МВС та ЗСУ.

"У СПУ тепер є законно обраний голова, а не кулуарно "коронований" 5 делегатами із 4 присутніх Кива, якого просто поставив Аваков і через Петренка (глава Мін'юсту Павло Петренко) незаконно вніс в реєстри", - йдеться у повідомленні прес-служби Капліна.

"СДП, яку я досі очолював разом із Соцпартією, Партією пенсіонерів України, профспілками - об'єдналися в єдиний блок "За простих людей". Цей блок разом йде у владу - в місцеві ради, парламент та в президенти", - заявив Каплін і додав, що кандидатом у президенти висуватимуть саме його.

За повідомленням, "соціалісти, соціал-демократи та профспілки розпочали формування тіньового уряду лівих та Національного кадрового резерву".

Делегати з’їзді провели акцію під Мін’юстом з вимогами виконати рішення Вищого адмінсуду, який ухвалив прибрати з реєстрів Іллю Киву та зареєструвати нове керівництво Соцпартії.

Як відомо, у липні 2017 року радник глави МВС Ілля Кива заявив, що очолив Соціалістичну партію України.

Раніше СПУ очолював Олександр Мороз, який у 2012 році передав повноваження голови СПУ Павлу Устенку. У 2014  році на позачерговому ХХ з’їзді СПУ Устенку було висловлено недовіру, а головою СПУ було обрано Миколу Рудьковського. У серпні 2015-го Рудьковського було звільнено з посади за його ж проханням, а головою обрано Миколу Садового. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування