Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вимагає від військових РФ відчепитись від кримських юнаків

Вівторок, 21 листопада 2017, 13:22

МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку з призовом Росією на військову службу українців, які живуть в окупованому Криму.

Про йдеться в заяві Міністерства закордонних справ.

"За оприлюдненими даними Міністерства оборони Російської Федерації, вже понад 800 осіб-жителів тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим відправлено до місць проходження військової служби", - зазначає відомство.

За його даними, восени 2017 року держава-окупант планує забрати на військову службу близько 2000 кримчан, у тому числі за межами півострова.

У МЗС розповіли, що 14 листопада третій комітет Генасамблеї ООН затвердив проект оновленої резолюції "Ситуація з правами людини в Криму", в якому Росію закликають "припинити практику примушування жителів Криму до служби у збройних або допоміжних силах Російської Федерації, в тому числі за допомогою тиску або пропаганди".

Дипломатична установа нагадує, що, згідно з міжнародним гуманітарним правом, державі-окупанту забороняється примушувати жителів захоплених територій служити в її збройних силах.

"МЗС України вимагає від Російської Федерації скасувати незаконне рішення про призов на військову службу на тимчасово окупованій території Криму, усунути всі спричинені ним наслідки…", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, з 1 жовтня окупаційна влада почала осінню призовну кампанію в анексованому Росією Криму.

Україна вже неодноразово вимагала припинити це.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...