Судді, який відпустив беркутівця-втікача, дозволили далі працювати

Середа, 22 листопада 2017, 11:41

Суддя, який відпустив беркутівця, підозрюваного у вбивстві 33 героїв Небесної Сотні, успішно пройшов оцінювання у Вищій кваліфікаційній комісії суддів.

Про це повідомляє у Facebook адвокат Небесної сотні Роман Маселко.

Він зазначив, що 6 квітня Апеляційний суд Києва (головуючий Олег Присяжнюк) звільнив з-під варти беркутівця Віталія Гончаренка, хоча факти ухилення від слідства та наявність ризику втечі були очевидними.

"А вже 9 квітня Гончаренко цілком легально втік до Росії, де переховується до сих пір", - написав Маселко.

За його словами, прокуратура подала скаргу до Вищої ради правосуддя, але до сих пір вона не розглянута, хоча до Присяжнюка були й інші претензії.

"Зокрема, ще у 2014 році він намагався переконати активістів, що має лише одну скромну квартиру. Але як виявилось згодом це була неправда", - розповів адвокат.

"17 листопада ВККС проводила оцінювання Присяжнюка і визнала його таким, що підтвердив здатність здійснювати правосуддя. Тепер він вже спокійно буде здійснювати правосуддя до пенсії та отримувати дуже непогану суддівську винагороду. Ось така історія про очищення судової системи та справи Майдану", - підсумував Маселко.

Як повідомлялося, 6 квітня Апеляційний суд ухвалив рішення звільнити екс-"беркутівця" Віталія Гончаренка, підозрюваного у вбивстві людей 18 лютого 2014 року під час Євромайдану, з-під варти під особисте зобов'язання.

Пізніше звільнений Апеляційним судом Києва экс-беркутівець Гончаренко та ще троє його колишніх колег втекли до Росії.

Україська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News