Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Земан обурився статтею про "Празьку весну" в російських ЗМІ

Четвер, 23 листопада 2017, 04:48

Президент Чехії Мілош Земан під час зустрічі з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим назвав "божевільним" автора статті про "Празьку весну", опублікованої на сайті телеканалу Міноборони РФ "Звєзда".

Про це пише DW.com.

Земан, який приніс на зустріч з Медведєвим копію цієї публікації, додав, що через неї йому пропонували перервати візит до Росії.

Земан попросив Медведєва публічно заявити, що подібний підхід "не має нічого спільного" з позицією влади РФ.

"Готовий це ... підтвердити, - відреагував Медведєв. - Нічого спільного з автором ми не маємо".

Матеріал під заголовком "Чехословаччина має бути вдячна СРСР за 1968 рік: історія "Празької весни" був розміщений 21 листопада.

У матеріалі, зокрема, підкреслювалося, що Прага має бути вдячна Москві, оскільки "введення військ до Чехословаччини в 1968 році не дозволив Заходу здійснити там "державний переворот".

Пізніше статтю видалили без пояснення причин.

Як повідомлялося, у зв'язку з цією публікацією глава МЗС Чехії Любомир Заоралек заявив, що державні ЗМІ РФ повинні припинити публікацію думок, які спотворюють і неправильно тлумачать історію.

Зазначимо, що президент Чехії Мілош Земан, відомий своєю проросійською позицією, перебуває з офіційним візитом в РФ з 20 по 24 листопада.

За підсумками зустрічі Росія і Чехія підпишуть 13 документів про співробітництво в сфері економіки на загальну суму близько $ 20 млрд.

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан вірить, що у довгостроковій перспективі Росія може стати членом ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування