Різдвяна пауза: Саакашвілі поки не планує проводити протестні акції

Вівторок, 19 грудня 2017, 12:29

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі не планує проводити акції протесту напередодні різдвяних і новорічних свят, а також через небезпеку повторення провокацій.

Про це він повідомив журналістам у вівторок, відповідаючи на питання, чи відбудеться чергова акція в найближчу неділю, 24 грудня, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, рішення про проведення акції протесту буде прийнято додатково.

"Я думаю, що це невдячна справа: українців, як і будь-яких інших людей, смикати на новорічні та різдвяні свята", - сказав Саакашвілі.

Також він зазначив, що не впевнений у доцільності проведення акції найближчим часом, оскільки під час кожного численного маршу відбуваються спроби провокацій, як це було 17 грудня.

"Нам не вдалося повністю уникнути провокації: була історія з Жовтневим палацем. Нам дали неправильну інформацію, ми туди по дорозі зайшли і ви бачили, що там сталося. На щастя, обійшлося без жертв і кровопролиття, але факт в тому, що провокація частково вдалася", - розповів лідер руху.

"Кожен раз, коли ми збираємося, влада відповідає провокаціями ... Тому, коли ми будемо робити ці марші, нам потрібні чіткі механізми захисту від провокацій, а найголовніший механізм захисту від провокацій - це кількість людей: чим більше буде людей, тим складніше нас буде розводити ... Нас буде все більше і більше. Зараз це пауза різдвяна", - додав Саакашвілі.

Як відомо, лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі після участі у "Марші за імпічмент" та виступу на віче в центрі Києва у неділю, 17 грудня, заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано "координаційний штаб".

Після протистояння з силами Нацгвардії та правоохоронцями учасники акції прорвалися до холу Жовтневого палацу, але далі їх не пропустили нацгвардійці. У Жовтневому в цей час тривав концерт.

За фактами подій біля Жовтневого розпочато три кримінальних провадження: за ст.15 ст.341 (Замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК.

Сам Саакашвілі заявив, що не закликав учасників акції до захоплення Жовтневого палацу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
Усі новини...