У Донецькій області посадили за грати шпигуна ОРДО

Вівторок, 19 грудня 2017, 12:48

Бойовика, що здійснював розвідку на користь ОРДО, засудили до 8 років 6 місяців тюрми.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

За її даними, у липні 2014 року чоловік за наказом бойовиків ОРДО відправився до Росії, де пройшов курс навчання поводження із зброєю та тактиці ведення бою.

У серпні того ж року він повернувся до Донецька, де вступив до лав батальйону "Восток" так званого "міністерства оборони ДНР" на посаду стрілка.

"Отримавши військову форму та зброю, засуджений охороняв захоплені терористами об’єкти, за що отримував 360 доларів на місяць", - йдеться в повідомленні.

Як стало відомо під час слідства, у вересні-жовтні 2014 року засуджений брав участь у боях у Донецькому аеропорті, після чого, до жовтеня 2015 року, у складі мотострілкової бригади здійснював розвідувальний нагляд за позиціями ЗСУ у Кіровську та Макіївці.

"У жовтні 2015 року чоловіка затримали під час перетинання блокпосту Національної гвардії України біля с. Верхньоторецьке, де при огляді його речей виявили військовий квиток "ДНР" та інші документи, що вказували на участь у терористичній організації", - розповідають в прокуратурі.

Зрештою Красноармійський міськрайонний суд визнав бойовика винним за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та засудив до 8 років 6 місяців позбавлення волі.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...