Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС про оновлену резолюцію ООН щодо Криму: наступним кроком має стати деокупація

Вівторок, 19 грудня 2017, 22:41
МЗС про оновлену резолюцію ООН щодо Криму: наступним кроком має стати деокупація

МЗС України вітає ухвалення Генасамблеєю ООН оновленої резолюції про порушення прав людини у Криму та заявляє, що наступним кроком має стати деокупація півострова.

Про це йдеться у заяві міністерства.

"Прийнята резолюція "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)" є логічним і послідовним підтвердженням рішучої позиції міжнародного співтовариства  на підтримку територіальної цілісності України", – наголошують в МЗС.

"Одним з центральних елементів резолюції залишається до сьогодні ігнорований Росією заклик забезпечити безперешкодний доступ міжнародним правозахисним механізмам, включно з Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні, на тимчасово окупований півострів для здійснення моніторингу та звітування про ситуацію відповідно до їхнього мандату", – йдеться у заяві.

"Широка підтримка нашої позиції у питанні Криму свідчить, що міжнародне співтовариство надіслало чіткий сигнал російській окупаційній владі – питання Криму не закрите, світ уважно спостерігає за діями окупанта, а отже винні у переслідуваннях та порушеннях прав кримчан обов’язково нестимуть відповідальність. Держава-агресор має припинити на тимчасово окупованій нею території свавілля та забезпечити дотримання міжнародного права", – підкреслюють в МЗС.

"В Україні щиро вдячні кожній державі, яка віддала свій голос за резолюцію. Співавторами резолюції разом з Україною виступили 42 держави з різних континентів (серед них – практично всі країни Євросоюзу, США, Канада, Австралія, Ісландія, Норвегія, Чорногорія, Туреччина, Японія, Кірібаті, Маршалові острови, Мікронезія, Палау та ін.). Наступним кроком має стати деокупація півострова. Основа сьогодні вже закладена", – заявили українські дипломати.

Як відомо, 19 грудня Генасамблея Організації Об'єднаних Націй схвалила оновлену резолюцію про стан дотримання прав людини в окупованому Росією Криму. За резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь (Україна)" проголосувало 70 країн, проти – 26 країн, ще 76 країн – "утрималися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
10:07
Киян просять розповісти, де і як вони стикалися з корупцією у столиці
10:05
Вчені дослідили, чому 41 тисячу років тому Земля постраждала від космічних променів
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
Усі новини...