Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фріланд: Українське питання буде важливим під час головування Канади у G7

П'ятниця, 22 грудня 2017, 03:25

Під час головування Канади у Великій сімці у 2018 році українське питання буде одним із важливих.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд на брифінгу в Києві у четвер, 21 грудня, передає Укрінформ.

"Канада наступного року головуватиме у Великій сімці. Очевидно питання України, як завжди, буде одним з важливих питань", - підкреслила Фріланд.

"Цей візит до України дає мені можливість порадитися з українцями про те, як Канада може допомогти Україні наступного року", - додала вона.

Водночас голова МЗС України Павло Коімкін наголосив, що Україна очікує від головування Канади у "Великій сімці" в 2018 році збільшення тиску на РФ і прийняття рішення про можливість постачання зброї Україні.

"Це політичний і безпековий аспект. Те, що "Сімка" може зробити в сенсі збільшення тиску на Росію, і це стосується як окупованого Донбасу, так і окупованого Криму. Ми говорили про санкції, про політичний тиск і солідарність, про можливі безпекові аспекти, включаючи постачання зброї", - заявив Клімкін, передає УНІАН.

Як відомо, 13 грудня Канада включила Україну у контрольний перелік країн, до яких дозволено поставки автоматичної стрілецької зброї (Automatic Firearms Country Control List).

21 грудня Христя Фріланд заявила, що Канада виділила Україні майже 8 мільйонів доларів допомоги для Донецької та Луганської областей.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування