ОБСЄ: на Донбасі зменшилась кількість вибухів

П'ятниця, 22 грудня 2017, 04:07
ОБСЄ: на Донбасі зменшилась кількість вибухів

Спостережна місія ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості вибухів у зоні АТО за період з 19:30 19 грудня по 19:30 20 грудня.

Про це йдеться у звіті організації від 21 грудня.

"У Донецькій області Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (зафіксувавши, зокрема, приблизно 540 вибухів супроти близько 980 відповідно)", - повідомляють в ОБСЄ.

"У Луганській області СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню (включаючи 40 вибухів), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 950 вибухів)", - підкреслили в Спостережній місії.

"СММ продовжувала уточнювати ситуацію з виведенням з України військовослужбовців Збройних сил РФ, які несли службу при СЦКК. У підконтрольному "ДНР" с. Олександрівка співробітник "служби надзвичайних ситуацій" та інший неозброєний член "ДНР" повідомили спостерігачам, що виконуватимуть ті обов'язки, які раніше покладалися на офіцерів Збройних сил РФ при СЦКК. Перебуваючи в підконтрольному уряду с. Богданівка, члени патруля Місії звернули увагу на відсутність там офіцерів СЦКК, присутній був лише офіцер Збройних сил України", - йдеться у звіті.

"СММ уточнювала повідомлення про пошкодження цивільних об’єктів у житлових районах, що сталися внаслідок обстрілу Новолуганського. 19 грудня у Новолуганському безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ виявив спричинені обстрілами свіжі пошкодження стін і дахів 36 будинків, багатоквартирного будинку та адміністративної будівлі", - наголосили спостерігачі.

Як відомо, 19 грудня прес-служба Генпрокуратури повідомила про обстріл Новолуганського російськими снарядами. 

Як повідомлялося, в ОБСЄ підтвердили вихід російських офіцерів зі складу СЦКК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News