Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Одеська облрада не знайшла голосів, щоб увічнити пам'ять Окуєвої

П'ятниця, 22 грудня 2017, 09:42

Депутати Одеської обласної ради вже вдруге не змогли проголосувати за звернення до мерів регіону з проханням увічнити пам'ять Аміни Окуєвої.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із залу засідань органу.

За прийняття документа проголосували 40 депутатів при необхідних 42. Таким чином, обласні збори вже вдруге не може зібрати необхідну кількість голосів для підтримки звернення.

Згідно з проектом рішення, депутатам пропонувалося направити від імені голови облради заклик всім міським, селищним, сільським головам Одеської області розглянути можливість назвати вулицю ім'ям Окуєвої.

У зверненні вказується, що вона була медиком під час Революції гідності і допомагала пораненим на Майдані в складі восьмої Афганської сотні.

Крім того, жінка працювала фельдшером у лавах батальйону "Київ-2" під час бойових дій на сході України, брала участь в обороні Дебальцевого, виконувала бойові завдання поблизу селища Чорнухине на Луганщині і т.д.

Як відомо, 20 грудня секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов розповів, що вбивство добровольця АТО Аміни Окуєвої було замовним і його виконав кілер з Росії.

30 жовтня на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської Області невідомі обстріляли з кущів автомобіль Аміни Окуєвої, вона загинула.

Аміна Окуєва брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону "Київ-2". Це вже не перший раз, коли на Окуєву та її чоловіка вчиняли напад.

1 червня 2017 року у Києві на Подолі стріляли у колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва.

На їхню думку, напад здійснив досвідчений кілер, якого готували в ФСБ або ГРУ РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування