Гройсман має сподіванку на січень і просить не піаритися на ТБ

П'ятниця, 22 грудня 2017, 11:05

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сподівається, що Верховна Рада ухвалить законопроект про приватизацію стратегічно важливих державних компаній у січні.

Про це він заявив під час години запитань до уряду в парламенті.

"Уряд вніс законопроект про приватизацію, про продаж стратегічно важливих державних компаній – прозорий, конкурентний (продаж). Давайте поставимо крапку в корупції в державних компаніях. От давайте просто візьмемо, 226 отут проголосуємо в січні – і зможемо це відкрито зробити", – сказав прем’єр.  

"Я запрошую всіх депутатів створити наглядову раду над процесом приватизації – щоб усе це було публічно. 10-20 чоловік – будь ласка, я це зроблю", – додав Гройсман.  

"Я дуже просив би прийняти цей законопроект із максимально прозорими поправками, які напрацьовані комітетом", – наголосив він.

Гройсман також закликав керівників держорганів припинити публічні чвари:

"Державні інституції мають перестати "блістать інтєлєктом" в ефірах телебачення. Війни між державними інституціями треба припинити. Кожен має свої повноваження – працюйте… Перестаньте хизуватися на телебаченні і не треба один одного звинувачувати".

"Буде антикорупційний суд – він кожному дасть свою оцінку. Хто винен – хай сидить у в’язниці", – додав він.

У заключному слові в останній пленарний день прем’єр подякував за підтримку колегам у парламенті.

"На жаль, немає колег в опозиційному блоці – не пам’ятаю, щоб вони щось добре допомагали підтримувати. Але хочу сказати, друзі, що у вас є шанс у 2018 році стати кращими і привносити благополуччя в українську економіку і державу", – сказав Гройсман.  

Він визнав, що 2018 рік буде непростим, але можливе економічне зростання.

"З настанням нового пленарного тижня давайте далі будемо об’єднуватися і приймати державницькі рішення. Давайте відставимо в сторону до початку виборчої кампанії політичні прапори – і прапор у нас буде тільки єдиний, державний", – закликав Гройсман.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News