Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі запорізького лідера "Самопомочі" з'явились ще 2 підозрюваних

П'ятниця, 22 грудня 2017, 12:39

Окрім керівника фракції "Самопоміч" у Запорізькій облраді Владислава Марченка, прокуратура повідомила про підозру його брату та директору одного з комунальних підприємств Мелітополя.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, яка розслідує справу.

Усіх трьох підозрюють у привласненні бюджетних коштів шляхом проведення фіктивних тендерів, що завдало бюджетам Мелітополя та Запоріжжя збитків на суму понад 87 млн грн.

За попередніми даними слідства, вони лише в цьому році провели понад 10 тендерів через систему "Прозорро" на ремонт та реконструкцію освітлення парку відпочинку у Мелітополі, спортмайданчиків та багатопрофільного ліцею у Запоріжжі. Однак фактично тендер не відбувався, оскільки підозрювані не допускали до участі у торгах сторонніх учасників, то державне замовлення розігрувалося лише між підконтрольними фірмами, частина з яких має явні ознаки фіктивності.

"Після тендерів складалися фіктивні документи про виконання робіт та послуг, які фактично не проводилися, а кошти перераховувалися на рахунки підконтрольних фірм. Уже звідти кошти переводили фіктивним підприємствам для подальшого обготівкування", - пояснили схему в прокуратурі.

Там повідомили, що в рамках цієї справи 21 грудня у Запорізькій області було проведено 56 обшуків, як в будівлях органів влади, так і у фігурантів провадження вдома.

"Вилучено печатки різних підприємств, низку документів, пов’язаних з проведенням фіктивних тендерів, та грошові кошти", - зазначають у відомстві.

Прокуратура готує клопотання до суду про арешт підозрюваних з можливістю внесення застави у розмірі нанесених збитків.

 
Владислав Марченко
Фото samopomich.ua

За інформацією "Громадського Запоріжжя", у п'ятницю вранці харківська прокуратура проводить обшук у компанії AMgrade в Запоріжжі, яка належить Марченку.

"Сьогодні, 22 грудня, близько 10:30 в офісах компанії Владислава Марченка розпочалися обшуки. Правоохоронці прокуратури Харківської області виламали двері в офіси по вул. Волгоградській, 27, де знаходиться компанія AMgrade. В середину впустили тільки адвоката", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 21 грудня Харківська обласна прокуратура проводила обшуки у чиновників міста Запоріжжя за фактом привласнення майна. Того ж дня арештували керівника Запорізької обласної організації "Самопомочі", заступника голови облради Владислава Марченка. Пізніше йому оголосили про підозру.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що обшуки у чиновників Запоріжжя стосуються корупційних діянь депутата облради від "Самопомочі" Владислава Марченка та його брата Марка. Третій фігурант справи втік. За його словами, у схемі була також задіяна голова міського осередку партії "Самопоміч" - вона займалася переведенням грошей в готівку.

В "Самопомочі" повідомили, що це - керівник фракції партії у Запорізькій міській раді Дарія Трюхан.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування