Порошенко каже, що готовий внести законопроект про Антикорупційний суд

П'ятниця, 22 грудня 2017, 16:18

Експерти напрацювали законопроект про Антикорупційний суд і президент Петро Порошенко заявляє про готовність внести його до парламенту.

Про це він сказав на зустрічі з експертами, повідомляє у п'ятницю прес-служба глави держави.

"Я пообіцяв, що цього року законопроект має бути внесений у парламент. Вчора в другій половині дня ця можливість у мене з'явилася. Мені було надзвичайно приємно, що група експертів напрацювала свій варіант законопроекту.. Я готовий бути суб'єктом законодавчої ініціативи. Я готовий цей законопроект внести до парламенту", - сказав Порошенко.

 

У нараді взяли участь засновник Фонду Інновацій та розвитку Георгій Вашадзе, науковець Анатолій Заєць, директор Фонду інновацій та розвитку Роман Яковлєв, суддя ВССУ Валентин Сердюк та заступник глави АПУ Олексій Філатов.

"Для мене ключова позиція щодо врахування висновків Венеціанської комісії. При чому не допускаємо жодних політичних тисків ні від кого, і об’єктивне законодавство має бути якнайшвидше проголосоване у Верховній Раді", – заявив Порошенко.

Він зазначив на важливості мати спільну позицію щодо надзвичайної важливості зазначеного документу та імплементації і створення антикорупційного суду.

"Бажано, щоб це було звершено у 2018 році. В бюджеті за моєю пропозицією гроші на створення Антикорупційного суду передбачені", – сказав президент.

Науковець і експерт ОБСЄ Анатолій Заєць розповів, що цей проект закону був розроблений на основі концепції, яка була вироблена експертами під егідою ОБСЄ, після ретельного експертного відбору фахівців, які добре знаються на цьому предметі.

При цьому він висловив впевненість, що рівень законопроекту високий і такий, який "дозволяє вести фахову дискусію у стінах Верховної Ради".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування