Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем'єр Іспанії відмовився зустрічатися з Пучдемоном

Субота, 23 грудня 2017, 03:48

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що він готовий до переговорів з тими, кому дістануться посади в майбутньому новому уряді Каталонії.

Про це пише BBC.

Рахой заявив, що готовий вести переговори з будь-яким урядом, який буде сформовано в Каталонії.

"Я глава уряду Іспанії. Відповідно, я також глава каталонців. Я докладу всіх зусиль для того, що продовжити діалог з урядом, який буде сформовано після цих виборів в Каталонії. Але я сподіваюся, як я вже говорив раніше, що вони будуть поводитися відповідно до закону. Це варто пам'ятати", - заявив він.

"Я сподіваюся, що буде створено уряд, який не буде вдаватися до односторонніх рішень і не буде вважати себе вище закону", - сказав прем'єр-міністр Іспанії.

Заява Рахоя стало відповіддю на заклик Карлеса Пучдемона, зміщеного Рахоєм з поста глави каталонського уряду, до зустрічі в Брюсселі, де каталонський політик осів після того, як в Іспанії йому були пред'явлені звинувачення в заколоті.

Пучдемон висловився за те, щоб переговори пройшли в Брюсселі або будь-якій іншій країні, крім Іспанії, "через очевидні обставини".

Карлес Пучдемон, зі свого боку, сказав, що був би готовий поїхати на переговори до Мадрида, якщо отримає гарантії, що не буде арештований.

"Це було б жестом доброї волі з боку уряду Іспанії, який продемонстрував би, що він готовий зустрітися з представником більшості, що вимагає незалежності", - зауважив політик.

У відповідь на питання, чи готовий він бути заарештованим в Іспанії, Пучдемон сказав, що "питання полягає в тому, чи готова демократична [країна] поважати рішення 2,1 мільйона виборців".

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Іспанії заявив, що сподівається на початок нового етапу у відносинах з Каталонією, який буде заснований на діалозі, а не конфронтації.

Рахой також повідомив, що проведе переговори з лідером партії "Громадяни", яка набрала найбільше голосів на виборах і має 36 мандатів в 135-місному парламенті.

"Громадяни" є найсильнішою з політичних партій, що підтримують єдність з Іспанією. Традиційно політична сила, яка набирає найбільшу кількість голосів, має право сформувати уряд.

Однак партії, які підтримують незалежність Каталонії, отримали більшість у парламенті, тому вони можуть наполягати на тому, щоб саме вони формували уряд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
Усі новини...