Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму "прокурор" вимагає для патріота України Балуха 5 років колонії

Понеділок, 15 січня 2018, 12:05

В анексованому Росією Криму звинувачення просить для активіста Володимира Балуха 5 років і 1 місяць позбавлення волі у колонії-поселенні та штрафу в розмірі 20 тисяч рублів.

На засіданні Роздольненського районного суду прокремлівський "прокурор" заявив, що провина Балуха "повністю доведена", передає Крим.Реалії.

За твердженням обвинувача, в ході судового процесу захист "не надав жодного доказу, що свідчить про… невинуватість".

При цьому, як повідомляє кореспондент, під час судового слідства не було розглянуто жодного доказу, що вказує на факт придбання українським активістом боєприпасів.

Адвокат Балуха під час дебатів звернув увагу, що в суді не опитали більшість свідків звинувачення, а отримані під час обшуку докази не можуть вважатися доказами, оскільки "здобуті з порушенням законодавства".

Захист також заявив, що суд має виправдати Балуха.

Речниця МІністерства закордонних справ України Мар’яна Беца написала у Twitter: "5 років за патріотизм... Окупант намагається знищити всіх патріотів України".

"Вимагаємо звільнення активіста Володимира Балуха", – додала вона.

Як відомо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який майорів на подвір'ї його будинку.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі 10 тисяч рублів

Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балухові скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт упродовж двох місяців.

12 січня 2018 року Роздольненський районний суд Криму завершив судове слідство у справі українського активіста Володимира Балуха.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: