Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій каже, що є охочі врятувати "Волю народу" від розпуску

Понеділок, 15 січня 2018, 12:56

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що група "Воля народу", яку можуть розпустити через нестачу людей, має заяви від депутатів, які бажають її поповнити.

Про це він повідомив журналістам у понеділок.

"Як мені повідомив керівник групи (Ярослав Москаленко – ред.), в нього є заяви про входження в групу, і цього ця заява буде обов'язково оголошена з трибуни Ради", - розповів спікер.

Парубій сказав, що не знає, скільки таких заяв і хто саме їх подавав.

Як відомо, 7 листопада 2017 року Парубій оголосив про вихід зі складу групи "Воля народу" народного депутата Володимира Литвина.

Після виходу Литвина з групи її кількість налічує 18 нардепів.  Кількість осіб у групі не може бути меншою, ніж кількість осіб у найменшій фракції, що сформована протягом першої сесії. Наразі найменші фракції – 20 осіб ("Батьківщина" та "Радикальна партія"). 

Депутатську фракцію чи групу, склад якої став меншим від мінімальної кількості її членів, за 15 днів після офіційного оголошення спікер має розпустити.

У вересні 2017 року Парубій казав, що в розпорядженні апарату Верховної Ради є заяви двох нардепів на входження до групи "Воля народу".

При цьому голова "Волі народу" Ярослав Москаленко зазначає, що шукати людей до його групи допомагає влада.

Євген Кізілов, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...