Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Ноздровської: Слідство "розробляло" чоловіка, що створив групу її пошуку

Понеділок, 15 січня 2018, 16:49

Слідство перевіряло на можливу причетність до вбивства юристки Ірини Ноздровської Андрія Хілько, який створив у Facebook групу пошуку загиблої.  

Про це йдеться у статті "Вбивство Ноздровської. До чого тут люди Саакашвілі, Авакова та шість "причетних".

У коментарях "Українській правді" Хілько розповів, що востаннє бачив Ноздровську на суді 27 грудня 2017 року.

За його словами, про дії слідчих щодо його перевірки він дізнався ще 30 грудня, коли їздив по поліцейських дільницях.

"Мені слідчий одразу сказав, що я буду першим з тих, кого будуть прослуховувати, відстежувати, аналізувати інформацію", - заявив Хілько.

Він також заявив, що познайомився з Ноздровською незадовго до кінця 2017-го року.

"Познайомився на її прохання за тиждень-півтора до Нового року. Вона пояснила, що побачила мій коментар у Фейсбуці, що я готовий безкоштовно допомогти в одній проблемі матері, в якої мажор-політик відсудив доньку. Ірина звернулася зі своїм питанням", - повідомив Хілько.

У статті, з посиланням на джерело,  вказується, що після зникнення Ірини через її доньку Анастасію Ноздровську він наполегливо прагнув отримати доступ до її ноутбука.

"До нього всі з осторогою ставляться, він швидко зблизився і втерся в довіру. І є підозра, що це було ще й на особистому ґрунті. Він відпрацьовувався (слідством –УП). Як і її колишній молодий чоловік, якого затримували і допитували",– повідомило джерело.

Свій інтерес до ноутбука Хілько прокоментував так:

"Щодо ноутбуку, то ми домовилися з донькою (Анастасією Ноздровською, - УП), що ми зранку 30 грудня зустрінемося, я підготую документи, і ми поїдемо до поліції. Усі докази мають бути передані в першу мить в поліцію, тому я хотів, щоб вона привезла ноутбук до поліції, і там в присутності слідчих був огляд. Я по життю знаю, що таке кримінальний злочин, що потрібно у перші години, у першу добу діяти. Я дуже часто позиваюся та захищаю права інші громадян, тому доводиться читати законодавство", - пояснив Хілько.

Як виявило журналістське розслідування, у справі вбивства Ноздровської станом на 13 січня оприлюднені 17 ухвал Вишгородського райсуду, які винесені за зверненням слідства. З цих документів відомо, що слідство перевіряло 6 осіб на можливу причетність до злочину.

Відповідно до ухвали Вишгородського райсуду від 3 січня 2018 року, в ході досудового розслідування вбивства Ноздровської слідство отримало інформацію, що може свідчити про причетність до вчинення кримінального правопорушення громадянина України Андрія Хілька.

Зранку 30 грудня Андрій Хілько створив у мережі Facebook групу з пошуку Ірини Ноздровської. Того ж дня він розмістив у ФБ відео, яким ніби підтверджується стеження за ним. Пізніше член громадської ради при поліції Києва Дмитро Федоренко закинув Хільку, що той може бути причетний до злочину і ще "информационные потоки в ФБ монетизировать умудрился". Пізніше Хілько передав права адміністратора ФБ-групи іншим користувачам.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...