Сніг не заважає руху транспорту, але залишив без світла 737 н. п.

П'ятниця, 19 січня 2018, 07:38

Станом на 7 ранку 19 січня рух на автомобільних дорогах забезпечено, але через мокрий сніг і пориви вітру без електропостачання залишилися 737 населених пункти у 10 областях.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Для роботи снігоочисної техніки частково обмежують рух великовантажного транспорту на окремих ділянках доріг у Вінницькій, Кіровоградській, Київській, Миколаївській, Одеській, Черкаській та Чернігівській областях.

Місцеві органи влади розгорнули 4 025 пунктів обігріву, зокрема по 7 – на в’їздах до Києва і в Київській області.

Для забезпечення проїзду, розчистки автодоріг та буксирування транспорту залучено 1 370 одиниць техніки й 2 125 осіб. За 18 січня рятувальники відбуксирували 505 машин і допомогли 1039 громадянам.

Аеропорти міст Бориспіль, Одеси, Львова, Івано-Франківська, Дніпра, Чернівців, Ужгорода, Харкова, Запоріжжя та Києва працюють у штатному режимі.

Між тим, без електропостачання залишаються 502 населених пункти в Одеській області, 153 н.п. в Черкаській, 33 н.п. у Чернігівській, 14 н.п. у Полтавській, по 9 н.п. в Кіровоградській і Миколаївській, 8 н.п. у Донецькій, 6 н.п. у Волинській, 2 н.п. у Сумській і 1 н.п. у Вінницькій областях.

В Ізмаїльському районі Одеської області сталося падіння 23 опор лінії 110 кВ. Було знеструмлено м. Ізмаїл та м. Арциз, відключено тепло та водопостачання.

Під 8-му вечора 18 січня в Ізмаїлі відновили електропостачання до лікарні, пологового будинку, 17 із 19 котелень та до більшості багатоповерхових будинків. Частково відновили водопостачання, тривають роботи із запуску систем опалення.

В Арцизі для забезпечення електропостачання об’єктів інфраструктури та  життєзабезпечення залучено 4 електростанції ДСНС.

Станом на ранок п’ятниці тривають роботи з відновлення електропостачання Ізмаїла й Арциза.

Невеликий сніг продовжується у  Вінницькій, Волинській, Житомирській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях. На решті території без опадів.

Олена Рощенко, УП, оновлено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування