Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Донеччині звільнили бізнесмена, за якого вимагали $20 тисяч

П'ятниця, 19 січня 2018, 14:30

У Донецькій області поліція звільнила з полону приватного підприємця, якого 18 січня викрала група злочинців з метою отримання 20 тисяч доларів викупу.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

За інформацією правоохоронців, у спецоперації брали участь співробітники карного розшуку, слідчого управління та спецпідрозділу КОРД. Вони затримали 4 учасників ОЗУ.

Поліцейські кажуть, що розпочали збирати докази їхньої протиправної діяльності ще на стадії формування групи.

За їхніми даними, у четвер на замовлення організатора члени угрупування викрали приватного підприємця з Селидового.

"Чоловіка виманили на склади під приводом оформлення оренди, схопили та, погрожуючи зброєю, з мішком на голові вивезли у Костянтинівку. Полоненого зв’язали скотчем та тримали у промзоні, залякуючи вбивством та вимагаючи гроші. Життя людини оцінили у 20 тисяч доларів", - розповідають у поліції.

Повідомляється, що коли на місце прибув замовник, аби особисто отримати викуп, поліцейські оточили приміщення та взяли його штурмом.

"Операція тривала кілька хвилин. Всі члени організованої злочинної групи, в тому числі замовник, були затримані на місці злочину, а заручник - врятований. Чоловік не постраждав", - зазначає прес-служба.

Як стало відомо, всі члени угрупування – жителі Донецької області. Встановлено, що вони причетні також до нападу на жителя Покровського району. Крім того, відомо, що бандити планували нові злочини на території Донеччини та сусідніх областей.

"Наразі за місцем мешкання затриманих проводяться обшуки, вилучено автомобіль, на якому пересувалися зловмисники, та вогнепальну зброю, зокрема пістолет", - йдеться в повідомленні.

Підозрювані затримані, їм інкримінується ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст.15 ч.1 ст. 121 (замах на нанесення тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...