Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клімкін розповів, коли відбудеться зустріч Волкера і Суркова

Понеділок, 22 січня 2018, 14:45

Зустріч спеціального представника США з питань України Курта Волкера та радника президента Росії Владислава Суркова відбудеться найближчими днями.

Про це на прес-конференції 22 січня заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Найближчими днями спеціальний представник уряду США Курт Волкер буде зустрічатися з Сурковим. Подивимося, яким чином зможемо використати, у тому числі, і нові санкції США. Ми послідовно працюємо над тим, щоб такі санкції були зміцнені і з боку США, і з боку ЄС, і з боку всієї Великої сімки", - сказав Клімкін.

Він також додав, що 22 січня проведе зустріч з міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Ґабріелем, а 23 січня зустрічатиметься з представниками Франції та США у Парижі, де також обговорюватиме питання України.

За даними "Коммерсанта", зустріч Волкера і Суркова може відбутися 26 січня. А до цього, за даними видання, Волкер може відвідати Україну і зокрема, з'їздити на лінію розмежування на Донбасі.

Як відомо, 21 серпня 2017 року Волкер і Сурков провели першу зустріч у Мінську. Згодом сторони повідомили, що зустріч мала "ознайомлювальний" характер: відбувалася за зачиненими дверима і тривала близько трьох годин.

Друга зустріч відбулася 7 жовтня в Сербії. Волкер і Сурков поговорили про перемир'я на Донбасі.

Волкер вважає, що у миротворчій місії не повинно бути представників Росії. 

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування