Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії заборонили фільм "Смерть Сталіна"

Середа, 24 січня 2018, 13:07

Мінкультури РФ відкликало прокатне посвідчення у британського фільму "Смерть Сталіна" Армандо Іаннуччі, який повинен був вийти на екрани 25 січня.

Про це повідомляє "ТАСС".

Зазначається, що напередодні прем'єри відбувся попередній перегляд стрічки, на якому були присутні діячі кіно, депутати Держдуми, історики, а також члени громадської ради при Мінкультури, які після перегляду фільму зажадали відкликати його прокатне посвідчення.

У Мінкультури заявили, що прокатне посвідчення може бути відкликано у разі "виявлення при публічній демонстрації фільму матеріалів, що містять інформацію, поширення якої заборонено законодавством Російської Федерації" і нібито такі "заборонені фрагменти" і були виявлені.

Ця сатирична комедія розповідає про боротьбу за владу в СРСР після смерті Йосипа Сталіна в 1953 році.

Раніше колишня очільниця "прокуратури" анексованого Криму Наталя Поклонська вимагала від Мінкультури Росії заборонити фільм "Матильда", який розповідає про роман між балериною Матильдою Кшесинською та російським імператором Миколою ІІ, котрого Російська православна церква визнає страстотерпцем.

Поклонська, заручившись підтримкою Російської православної церкви, переконувала, що стрічка "Матильда" порушує права Миколи ІІ одразу за чотирма статтями: наклеп, вторгнення у приватне життя, порушення таємниці переписки і недоторканності житла.

Після тривалих публічних суперечок прокатне посвідчення фільму все ж таки було видане.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування