Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд подасть новий законопроект про експортне агентство

Вівторок, 30 січня 2018, 08:54

На затвердження уряду у лютому буде подано новий законопроект про експортно-кредитне агентство.

Про це повідомила торговий представник України Наталія Микольська у Facebook.

Микольська зазначила, що українські та іноземні експерти проаналізували чинний закон і виявили у ньому низку прогалин.

"Наразі ризики та недоліки опрацьовані і знайшли відображення у відповідному законопроекті, який плануємо подати на затвердження уряду у лютому цього року. Потім його буде передано на розгляд відповідних парламентських комітетів", - повідомила Микольська.

Вона також відзначила, що фінансування експортного агентства має відповідати Меморандуму про економічну і фінансову політику з МВФ, а також законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення ефективного функціонування Експортно-кредитного агентства".

"Як уряд, так і парламент, несемо спільну відповідальність за створення ЕКА (експортно-кредитного агентства – Ред.). Адже на момент прийняття чинного закону в бюджеті не було закладено на це необхідних коштів. Наразі в бюджеті є 200 млн грн із необхідних 346 млн грн на створення установи. Але ми починаємо запуск із цим ресурсом, бо це життєво-необхідно і сподіваємося, що при перегляді бюджету розмір суми буде збільшено", - додала Микольська.

Раніше Микольська заявляла, що Україні треба якомога швидше внести зміни в закон про експортно-кредитне агентство, що необхідний для розвитку українського експорту, нагадує "Європейська правда".

Читайте також Експортно-кредитне агентство: 8 зауважень

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування