Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮНІСЕФ шукає понад $23 млн для допомоги дітям з України

Вівторок, 30 січня 2018, 12:52

Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) оголосив про те, що шукає 23,6 мільйони доларів для надання допомоги дітям, які постраждали від конфлікту на сході України.

Про це повідомляє прес-служба організації.

"Діти не можуть чекати, поки війнам буде покладено край, оскільки кризи загрожують виживанню дітей тут і зараз, а також призводять до катастрофічних наслідків для майбутнього дітей та молодих людей", – заявив директор програм ЮНІСЕФ з гуманітарного реагування Мануель Фонтен.

За його словами, діти не лише безпосередньо страждають від нападів, але й не можуть отримувати базові послуги, оскільки школи, лікарні та інші об’єкти цивільної інфраструктури опиняються зруйнованими чи пошкодженими.

Зазначається, що з початку конфлікту на сході України понад 700 навчальних закладів та 130 медичних установ зазнали пошкоджень через обстріли.

Крім того, у 2017 році в Україні було зафіксовано 135 випадків пошкоджень або зупинки роботи об’єктів водної та санітарної інфраструктури у зв’язку з конфліктом.

"Це створює величезні ризики для значної кількості людей, які покладаються на систему централізованого водопостачання. У 2017 році більше 3 мільйонів осіб на сході України постраждали від перебоїв з водопостачанням", - сказала голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

"Такі перебої також можуть призводити до проблем у роботі централізованої системи опалення, яка є критично важливою у холодну пору року", - додала вона.

Повідомляється, що у 2017 році ЮНІСЕФ забезпечив доступ до чистої питної води та санітарії для майже 1,5 мільйона осіб на підконтрольних і непідконтрольних уряду територіях на сході України.

"Майже 190 тисяч людей отримали можливість брати воду, яку ЮНІСЕФ доставляв вантажівками до контрольно-пропускних пунктів, а також воду в пляшках, яку Фонд розповсюджував у населених пунктах вздовж лінії конфлікту, що постраждали від перебоїв з водопостачанням", - повідомляють у прес-службі.

Крім того, була надала психологічна допомога для понад 100 тисяч дітей, які постраждали від окупації районів Донецької та Луганської областей.

В організації зазначають, що у 2018 році ЮНІСЕФ продовжить надавати необхідну допомогу дітям, які постраждали від конфлікту на Донбасі і саме з цією метою оголосили про збір коштів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: