Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура каже, що адвокати Януковича пропустили 15 засідань суду

Понеділок, 12 лютого 2018, 11:29

Адвокати пропустили 15 судових засідань, де мали розглядати справу за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича щодо подій на Майдані у 2014 році.

Про це на брифінгу 12 лютого повідомив прокурор Департаменту спецрозслідувань ГПУ Денис Іванов.

"З 11 грудня 2017 року по 7 лютого 2018 року захисниками Януковича, з якими він  підписав договір про надання послуг, пропущено 15 судових засідань", - повідомив прокурор.

Він зазначив, що адвокати жодного разу не повідомили про причини, через які пропустили засідання та завчасно не повідомляли про те, що мають інші справи, а також не просили про перенесення судових засідань.

Разом з тим він зазначив, що слідчий суддя завчасно повідомляв захисників про дату та час розгляду справи.

Іванов також повідомив, що справа щодо подій на Майдані налічує понад 1,5 тисячі домів, 92 з яких - безпосередньо щодо причетності Януковича до тяжких злочинів проти мітингувальників.

"Захисники були ознайомлені з матеріалами справи. Слідчим суддею були відскановані матеріали справи і передані їм для ознайомлення", - сказав прокурор.

Він додав, що захисники додали ще три томи до справи, але не з'явилися до суду навіть тоді, коли мали розглядати надану нами інформацію.

Іванов зазначив, що, зважаючи на систематичні прогули судових засідань, слідчий суддя був змушений призначити безоплатного адвоката для Януковича, щоб забезпечити йому право на захист.

За його словами, платні адвокати можуть продовжувати захист екс-президента, як тільки з'являться до суду.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

За даними Міністерства внутрішніх справ, із 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов'язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків. 

Як повідомлялося, 3 жовтня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що досудове слідство у справі про розстріли на Євромайдані завершено, перше судове засідання призначено на 5 жовтня.

26 вересня 2017 року ГПУ звернулася до Печерського суду з клопотанням про надання дозволу на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно Януковича.

Яна Міланова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування