Адвокати хочуть перекласти вину за смерті на Майдані на мітингувальників - прокурор

Вівторок, 13 лютого 2018, 14:21

Висновки експертів показали, що працівники "Беркуту" мали при собі відповідну зброю, якою могли завдати смертельних поранень активістам під час подій на Майдані.

Про це у вівторок, 13 лютого, розповів журналістам прокурор Яніс Сімонов.

За його словами, адвокати намагаються створити уявлення про те, що стріляли тільки мітингувальники, в той час як правоохоронці "взагалі нічого не робили і нікого не вбивали".

"Працівники правоохоронних органів мали при собі вогнепальну зброю, як нарізну, так і гладкоствольну, яка свідчить про те, що активістам могли бути завдані тілесні ушкодження, як від автомату Калашнікова, так і куль інших модифікацій, які були на озброєні працівників "Беркуту"", - сказав прокурор.

Він зазначив, що аргументи захисту про те, що активісти загинули від рикошету куль своїх соратників  - не відповідають дійсності.

"Захист стверджує, що це був рикошет від водомета синього, який був перед потерпілим. Якщо вони заявляють, що автомобіль був сильно ушкоджений, то чому не надають відповідних фотодоказів?", - запитав Сімонов.

Він заявив, що експерти чітко визначили, що це були кулі 9 мм з мисливської зброї, а також звідки здійснювались постріли.

"На відео чітко видно, як в цей час прибувають працівники"Беркуту" і так званої "Чорної роти", які мали в руках рушниці "Форт". Говорити, що активісти загинули від рикошету куль своїх же соратників неможливо", - сказав Сімонов.

Прокурор додав, що захист просто маніпулює доказами.

Раніше захист колишнього президента Віктора Януковича опублікував фото куль, якими, за твердженнями адвокатів, стріляли у правоохоронців на Майдані.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування