Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нищук розкрив цікаві деталі про майбутній монумент воїнам АТО в Києві

Четвер, 15 лютого 2018, 17:10

Монумент Героям АТО, найімовірніше, буде споруджено на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Про це розповів міністр культури Євген Нищук в інтерв'ю "Укрінформу".

"Місце розташування монументу Героям АТО ще остаточно не визначено, але зараз однією з ключових локацій, яка розглядається, є територія Національного музею історії України у Другій світовій війні", - сказав Нищук.

Він також наголосив, що вперше в історії незалежної України розпочато будівництво нових музейних закладів національного значення, і процедура відбувається за усіма світовими стандартами.

Так, зазначив міністр, зараз Мінкульт забезпечив організацію міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо "Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності".

За словами Нищука, серед інших важливих об'єктів - будівництво другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору", зведення якого завмерло аж на цілих 10 років.

"Ми вже отримали усі необхідні погодження ЮНЕСКО щодо запланованих робіт, а також усіх компетентних органів. В бюджеті на 2018 рік на ці цілі передбачене гідне фінансування, яке дозволить нам реалізувати ці амбітні плани", - сказав Нищук.

Як відомо, зі щита монумента "Батьківщина-мати" у Києві демонтують герб Радянського союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування