Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд повернув прокурору обвинувальний акт щодо Коцаби

Вівторок, 20 лютого 2018, 15:06

Долинський районний суд Івано-Франківської області повернув прокурору обвинувальний акт щодо журналіста й блогера Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді.

Про це повідомляє 20 лютого прес-служба суду.

Такого висновку суд дійшов на підставі аналізу самого обвинувального акту, складеного та затвердженого ще у березні 2015 року.

На думку суду, вказане процесуальне рішення прокурора не відповідає вимогам п. 5 ч. 2 ст. 291 КПК України, оскільки не містить формулювання обвинувачення Коцаби Р.П. відповідно до положень процесуального закону, оскільки в ньому міститься лише виклад фактичних обставин кримінальних правопорушень, які прокурор вважає встановленими, та правова кваліфікація кримінальних правопорушень.

"Беручи до уваги те, що обвинувальний акт не відповідає вимогам ст. 291 КПК України, що перешкоджає призначенню кримінального провадження до судового розгляду на підставі цього обвинувального акту, колегія суддів вважала за необхідне повернути обвинувальний акт прокурору для усунення виявлених порушень", – наголошують у суді.

Там водночас зазначають, що прокурор вправі повторно направити до суду обвинувальний акт після усунення вказаних в ухвалі порушень.

Як відомо, на початку 2015 року Служба безпеки України затримала Коцабу за підозрою у держзраді. Той, наче б то, намагався зірвати мобілізацію.

Про блогера "Українська правда" писала в матеріалі "Чийого сумління в’язень Руслан Коцаба?".

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International визнала Коцабу "в'язнем сумління".

12 травня 2016 року Івано-Франківський міськсуд визнав винним Руслана Коцабу за статтею "перешкоджання діяльності Збройним Силам України" і призначив йому покарання у вигляді ув'язнення на 3,5 роки.

У червні 2016 року Апеляційний суд Івано-Франківської області визнав журналіста Руслана Коцабу невинним у державній зраді і звільнив його з під варти.

Прокуратура оскаржила це рішення і 1 червня 2017 року Вищий спецсуд скасував виправдальну ухвалу Коцабі та повернув справу на повторний розгляд.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування