На Дніпропетровщині стався землетрус

Вівторок, 20 лютого 2018, 16:50

У Кривому Розі Дніпропетровської області зафіксували землетрус потужністю 3,2 бали.

Про це пише "Радіо Свобода" із посиланням на інформацію, отриману в регіональному управлінні Державної служби надзвичайних ситуацій.

Речниця управління Дар’я Гречищева зазначила, що за даними з сейсмологічної станції, землетрус був зафіксований цієї ночі.

"Епіцентр землетрусу був на глибині 5 км. Причиною землетрусу став тектонічний розлом на глибині 200 км. Люди відчули землетрус", – зазначила вона.

За словами Гречищевої, інформація про те, що землетрус могли спричинити гірничі роботи, не підтверджується.

Як відомо, жителі Кривого Рогу в соціальних мережах писали, що цієї ночі щонайменше в двох районах міста були відчутні підземні поштовхи.

Влітку 2017 року жителі Кривого Рогу повідомляли про землетрус, якому передував гуркіт. Водночас на своїй сторінці у Facebook віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко підтвердив, що в Кривому Розі в стався підземний поштовх магнітудою 4,1 "без негативних наслідків".

Підземні поштовхи у Кривому Розі фіксували в різні роки. Місцеві жителі пов’язують їх з роботою залізорудних шахт. Так, 2013 року в місті стався землетрус, як заявляли ДСНС, "силою від 4 до 5 балів". Казали, що його викликали розробки корисних копалин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування