Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти тримають у в’язницях Криму "сотні і сотні" людей – віце-прем'єр

Понеділок, 26 лютого 2018, 11:19

Порушення прав людини у Криму мають бути предметом постійної уваги міжнародної спільноти.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко на міжнародному форумі у Києві "Окупований півострів: 4 роки опору", повідомляє 26 лютого "Укрінформ".

"Неможливо порахувати всю кількість захоплених окупантом людей по різних кримінальних статтях, під різними приводами, які незаконно утримуються у кримських в'язницях та деінде на території РФ. Таких людей не 64, а сотні і сотні", – каже Кириленко.

"Масштабне порушення прав людини у Криму, масштабне порушення прав кримськотатарського народу повинно постійно бути предметом уваги міжнародної спільноти", – наголосив віце-прем'єр.

Він додав, що український уряд робить усе від нього залежне, щоб ці питання завжди були на порядку денному світових і міжнародних організацій.

"Ми взаємодіємо всі разом - президент, український парламент, Кабінет міністрів і місцева влада - для того, щоб мати можливість наблизити час звільнення Криму", – сказав урядовець.

Він зауважив, що українські дипломати також щодня працюють, щоб доносити до міжнародних партнерів правду про Крим.

"І ці зусилля виливаються у дуже конкретні рішення - у резолюції Генасамблеї ООН та інших вагомих міжнародних інституцій", – вважає Кириленко.

Як повідомлялося, в Україні 26 лютого неофіційно відзначають День опору Криму російській окупації: у цей день 2014 року у Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг кримських татар та проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України.

На противагу йому був організований мітинг "Русского единства", яким керував поплічник російських окупантів Сергій Аксьонов.

Того дня в результаті сутичок двоє людей загинули й кілька десятків зазнали поранень.

Згодом, після окупації Криму, Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу (так звана справа 26 лютого) і влаштував політичний "суд" над Ахтемом Чийгозом, Мустафою Дегерменджі, Алі Асановим та іншими кримськотатарськими активістами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування