Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Під Радою сталися сутички: поранено 2 правоохоронців

Вівторок, 27 лютого 2018, 11:02
Під Радою сталися сутички: поранено 2 правоохоронців
УП

Народний депутат "Народного фронту" Антон Геращенко заявляє, що перед Верховною Радою влаштували провокацію, в результаті якої отримали поранення двоє правоохоронців.

Про це він сказав з трибуни парламенту 27 лютого.

"Тільки, що перед Верховною Радою представниками "Руху нових сил" Саакашвілі була організована провокація", – заявив Геращенко.

За його словами, пікетувальники викотили шини до парламенту і намагалися їх підпалити. Правоохоронці завадили цьому. Активісти влаштували сутички, внаслідок чого 2 поліцейських отримали поранення.

"В одного зламана ключиця", – заявив Геращенко.

"На цей час дев'ять осіб, які зробили провокацію, не виключено, що за гроші росіян, затримані і будуть препроваджені до органів внутрішніх справ", – наголосив нардеп.

 
Активістів відтіснили
Євген Будерацький

В свою чергу народний депутат від БПП Ірина Геращенко нагадала про трагічні події 31 серпня 2015 року, коли в національних гвардійців мітингувальники кинули гранату, внаслідок чого загинуло 4 правоохоронці.

Геращенко наголосила на недопустимості повторення подібних дій та закликала розслідувати нинішній інцидент під стінами парламенту.

 
євген Будерацький

"Як говорять самі нацгвардійці, серед тих, хто кидав у них каміння сьогодні, були депутати Верховної Ради. Вибачте, але кидати каміння в нацгвардійців, які вчора повернулися з лінії фронту це просто злочин", – заявила нардеп.

Геращенко висловила ще одну пропозицію:

"В цій залі сидять депутати, які встановлювали намети (під парламентом -ред.), сидять лідери фракцій, які підтримували той безлад. Давайте зараз вийдемо в те наметове містечко, де стоять намети, до яких навіть сніг не протоптаний, і попросимо їх згорнути (намети – ­ред.)", – сказала вона, зазначивши, що ситуація, коли стільки місяців є заблокованим центр міста, є неприпустимою.

 
Меморіальну дошку пам'яті загиблих під Радою нацгвардійців розбили

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі, видворений за межі України, поспішив заявити, що його політсила не причетна до провокації.

"Геращенко, так само, як його господарі, Аваков і Порошенко - мерзенні брехуни. Ані я, ані Рух Нових Сил ніякого відношення до сьогоднішньої акції перед Радою не мають", – написав він у Facebook.

відео - з Facebook Євгена Куксіна

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування