Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Геращенко: Звільнення 5 українців з ОРДЛО зірвалося

Четвер, 1 березня 2018, 08:30

Звільнення 5 українців з ОРДЛО зірвалося, але 2 березня Україна чекає на повернення додому двох громадян, утримуваних у тюрмах Росії.

Про це у Facebook повідомила представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"На жаль, поки що немає зрушень і просувань в питанні звільнення заручників в ОРДЛО, їх нам не віддають. Процес штучно блокується. У нас зірвалося звільнення 5 хлопців з ОРДЛО, хоч начебто все мало відбутися", - написала вона.

"У п'ятницю ми чекаємо добрих новин по двох українцях, незаконно утримуваним в російських в'язницях", - додала Геращенко.

За її словами, 28 лютого в Мінську відбулося засідання гуманітарної групи, де "відбулася непроста дискусія щодо продовження звільнення заручників".

"Представники ОРДЛО наполягають на передачі їм громадян РФ, які "боролись за молодие рєспублікі і защіщалі русский язик". Позиція української сторони тут незмінна: ми готові передати заблудлих росіян РФ, яка направила їх на Донбас воювати проти українців, в обмін за звільнення бранців Кремля (Сенцова, Кольченка, Сущенка, Гриба, Панова, Карпюка, Клиха, інших бранців)", - написала Геращенко.

Вона підкреслила, що не втрачає надію, що "витягнемо хлопців з ОРДЛО, але переговори йдуть важко".

Також, за словами Геращенко, українські представники в групі підняли питання про повернення вкраденого або "віджатого" бойовиками майна заручників, яких звільнили у грудні, та наголосили на кричущому порушенні прав людей в ОРДЛО, переслідуваних за проукраїнську позицію.

Як відомо, на прес-конференції 28 лютого президент Петро Порошенко висловив сподівання, що до кінця цього тижня буде звільнено ще двох заручників із полону Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування