У НАБУ підтвердили обшуки у судді Шевченківського суду

Четвер, 1 березня 2018, 15:01

У Національному антикорупційному бюро заявили, що у ході обшуків у судді Шевченківського райсуду Києва вилучили у нього речі та документи.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що 1 березня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП провели санкціоновані обшуки в приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва та за місцем фактичного проживання одного з суддів цього суду", - йдеться у заяві.

Зазначається, що слідчі дії проведено в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого внесення суддею недостовірних відомостей до е-декларації (ст.366-1 Кримінального кодексу України).

В антикорупційному бюро уточнюють, що йдеться про майно, яке належить судді, але у декларації не відображене.

Також повідомляється, що ухвали на проведення обшуків видані слідчим суддею Солом’янського районного суду Києва на підставі клопотання Керівника САП Назара Холодницького.

"У ході обшуків детективи НАБУ вилучили речі та документи, які мають статус тимчасово вилученого майна, доля яких буде визначатися в порядку, визначеному законодавством", - додали у відомстві.

За джерелами "Української правди" мова йде про суддю Олега Лінника.

Раніше прес-служба Шевченківського суду повідомляла, що до одного із їхніх суддів прийшли з обшуками співробітники НАБУ та САП,

Як повідомлялося, раніше суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник призначив умовне покарання підозрюваному у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування