Москалькова розповіла про задовільний стан Сенцова. Денісова не вірить

Четвер, 28 червня 2018, 13:50

Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова заявляє, що стан українського режисера Олега Сенцова, який утримується в російській колонії, в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

Про це вона сказала "Інтерфаксу" після відвідин Сенцова в четвер.

Москалькова повідомила, що її зустріч із Сенцовим тривала близько години.

"Його стан здоров'я в цілому задовільний, але все одно залишаються побоювання за розвиток подій, оскільки 46-й день голодування, а це завжди вимагає великої уваги", - сказала омбудсмен РФ.

Вона зазначила, що відносно Сенцова кожен день проводяться медичні дослідження, в тому числі його обстежили місцеві лікарі в четвер о 9:30 за місцевим часом.

Ніяких зауважень і прохань з приводу стану здоров'я або умов утримання він не висловив, сказала Москалькова.

У той же час, агентству ТАСС вона повідомила, що "Сенцов у хорошій емоційній формі, він ходить, цікавиться тим, що відбувається в світі, дивиться телевізор, новини і футбол, пише сценарій для фільму".

Вона також зазначила, що обговорювати питання припинення голодування Сенцов відмовився.

"Він перебуває на зв'язку з мамою, вона пише йому листи, чекає дзвінка двоюрідної сестри, йому телефонують друзі", - додала Москалькова, висловивши надію, що спілкування з близькими переконає його припинити голодування.

У той же час, український омбудсмен Людмила Денісова в ефірі каналу "112 Україна" заявила, що не вірить словам Москалькової про стан здоров'я українських політв'язнів.

"Я не вірю жодним заявам Москалькової. Я зможу говорити, наскільки живий і здоровий Олег (Сенцов - ред.) тільки після того, як я сама його побачу", - сказала Денисова.

За її словами, вона не змогла переговорити з Москальковою в четвер, оскільки та не відповідає на телефонні дзвінки і проїхала повз Денисову біля колонії.

Український омбудсмен також підкреслила, що направляла уповноваженим органам РФ всі документи, необхідні для відвідування українських політв'язнів.

"Всі документи необхідні, плани, графіки були направлені ще 11 червня", - сказала вона.

Як повідомлялося, раніше в четвер омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що їде до Лабитнангі (РФ), щоб зустрітися з політв'язнем Олегом Сенцовим.

Однак прес-секретар омбудсмена РФ Тетяни Москалькової Олексій Зловедов заявив, що Москалькова планує відвідати в четвер Сенцова, але без Денісової.

Пізніше кортеж Москалькової заїхав на територію колонії повз Денісову, яка очікувала біля входу.

З 16 травня Сенцов оголосив голодування допоки Росія не відпустить всіх утримуваних українців.