Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Денісова знову їде до Сенцова, але Москалькова піде до нього сама

Четвер, 28 червня 2018, 08:32

Омбудсмен Людмила Денісова у четвер їде до Лабитнангі (РФ), щоб зустрітися з політв'язнем Олегом Сенцовим.

"Вже на півшляху до колонії, де відбуває покарання Олег Сенцов", - написала вона близько 7 ранку четверга у Facebook.

Денісова додала, що летіла одним рейсом із Уповноваженою з прав людини РФ Тетяною Москальковою, однак вона не захотіла їхати до Сенцова разом з українським омбудсменом.

"По прильоту, на жаль, пані Тетяна не захотіла їхати зі мною однією машиною, залишилася на полі... напевно, чекати на якесь рішення", - написала Денісова.

Пізніше прес-секретар омбудсмена РФ Тетяни Москалькової Олексій Зловедов повідомив "Інтерфаксу", що Москалькова планує відвідати в четвер Сенцова, але без Денісової.

"Тетяна Миколаївна прилетіла в Салехард. Вона збирається зустрітися з Олегом Сенцовим, відвідати лікарню, а також розібратися зі зверненнями жителів Ямало-Ненецького автономного округу, які надійшли до неї", - сказав Зловедов.

"Дійсно, в регіоні перебуває Уповноважений з прав людини Верховної Ради України, пані Денисова, яка прилетіла в регіон абсолютно самостійно, без узгодження ані з уповноваженим з прав людини в РФ, ані з відповідними структурами", - додав він.

Прес-секретар Москалькової підкреслив, що у зв'язку з цим спільне відвідування Сенцова двома уповноваженими не планується.

Як повідомлялося, український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй не дозволили зустрітися з жодним із українських політв'язнів - зокрема відмовили у допуску до Олега Сенцова, який голодує в російській колонії вже 46 днів, до Романа Сущенка, Миколи Карпюка.

27 червня Денісова звернулася до глави адміністрації президента РФ через нереалізовані гарантії, дані їй Володимиром Путіним.

26 червня омбудсмен РФ Тетяна Москалькова заявила, що збирається сама відвідати Сенцова після повернення з Києва.

На запитання, чи означає це, що український омбудсмен Людмила Денісова за цей час не потрапить до Сенцова, Москалькова сказала: "Я не можу відповісти за органи влади: я їм направила своє звернення з проханням допустити уповноваженого разом зі мною, тому що наше законодавство не дозволяє іноземному громадянину відвідувати громадянина нашої країни".

З 16 травня Сенцов оголосив голодування допоки Росія не відпустить всіх утримуваних українців.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування