Ще один політв'язень оголосив голодування

Четвер, 28 червня 2018, 18:01
Ще один політв'язень оголосив голодування

Політв'язень Емір-Усеїн Куку, заарештований за підозрою в причетності до діяльності "Хізб ут-Тахрір", оголосив голодування.

Про це "Кримській солідарності" повідомила його дружина Мер'єм Куку.

За її словами, він почав голодування в свій день народження, 26 червня 2018 року.

"В одному з фрагментів листа Емір-Усеїн повідомив мені, незважаючи на те, що піст завершився, він має намір його (піст) продовжувати. Я розцінила це, як початок голодування. На нього це зовсім не схоже. ... Не дочекавшись ні засідання, ні адвоката. Ця голодовка - протест через сфальсифіковану проти нього та інших хлопців кримінальну справу", - зазначила дружина політв'язня.

Адвокат Еміра-Усеїна Олексій Ладін підтвердив голодування свого підзахисного. 

Наступне судове засідання у "справі Ялтинської шістки" призначено на 11 липня 2018 року.

До арешту Емір-Усеїн Куку активно займався правозахисною діяльністю, надавав правову допомогу населенню і повідомляв про випадки політично мотивованих насильницьких зникнень у Криму.

Він був затриманий 11 лютого 2016 року під час масових обшуків і затримань у Криму.

У липні 2016 року поміщений в спецблок СІЗО як "небезпечний підслідний". Ще пізніше був також звинувачений у підготовці до "насильницького захоплення влади".

У грудні 2017 року його було етаповано із Криму до Ростову-на-Дону. Спочатку був поміщений в СІЗО-1, 3.02.2018 переведений в СІЗО-4, де і перебуває до сьогоднішнього дня.

Емір-Усеїн заарештований за підозрою в участі в діяльності "Хізб ут-Тахрір" (ісламської партії, яка вільно працює в Україні і Європі, а також у більшості країн світу, і вважається забороненою в Росії).

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...