Водія дружини Джемілєва відпустили в Сімферополі

П'ятниця, 29 червня 2018, 12:44

Водія дружини Мустафи Джемілєва Ахтема Мустафаєва після обшуку і затримання в Бахчисараї російські силовики відпустили в Сімферополі.

Про це 29 червня в ефірі Радіо Крим.Реалії розповів глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

"З мішком на голові до самого вечора Ахтема тримали - він навіть не в курсі, де він перебував весь цей час. Спочатку ФСБ заявляли, що він був у них, потім, що у них немає. Пішли якісь незрозумілі ігри. І в врешті-решт ввечері все ж таки випустили в Сімферополі", - зазначив активіст.

Смедляєв вважає, що таким чином російські силовики відволікали увагу кримськотатарської громадськості від подвійного вбивства в селі Давидівка під Сімферополем.

"Як правило, коли такі серйозні трагедії відбуваються, якщо там страх чогось, то силовики використовують іншого роду відволікаючі маневри, як неодноразово було, - щоб люди не зібралися максимально на похоронах. У Бахчисараї і родичі, і знайомі, і сусіди стежили за ситуацією з Ахтемом Мустафаєвим", - вважає Смедляєв.

28 червня кримськотатарський активіст Заїр Смедляєв повідомляв, що в Бахчисараї пройшов обшук у будинку Ахтема Мустафаєва, водія дружини лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Сафінар. Пізніше повідомлялося, що силовики відвезли Ахтема в невідомому напрямку.

27 червня в селі Давидівка Сімферопольського району Криму у власному будинку була вбита 33-річна кримська татарка. Її маленького сина з ножовими пораненнями доставили до лікарні, проте хлопчик помер.

За інформацією з соцмереж, затриманий ходів центром Давидівки. Поблизу від будинку жертв вбивця розбив вікно в машині, а в сусідньому залишив криваві сліди на дверній ручці. Незабаром вбивцю затримали - ним виявився 23-річний місцевий житель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування