Омелян - туроператорам: Запровадимо ефективний ринок з елементами держконтролю

П'ятниця, 29 червня 2018, 21:56
Омелян - туроператорам: Запровадимо ефективний ринок з елементами держконтролю

Глава Мінінфраструктури України Володимир Омелян відреагував на ситуацію з українськими туристами, які кілька днів не можуть вилетіти з Тунісу додому через невиконання туроператорами та авіаперевізником своїх зобов'язань. 

Як заявив ввечері 29 червня глава МІУ на своїй сторінці у Facebook, усі українські туристи, які очікують на виліт з Тунісу, повернуться додому впродовж доби. 

"Щодо ситуації з недобросовісними туроператорами і виконанням чартерних польотів з затримками, інколи суттєвими. Вважаю недопустим, якщо люди заплатили кошти за відпочинок, а натомість отримують зіпсутий настрій і згаяний час в очікуванні "дива", - заявив глава МІУ. 

Омелян також повідомив, що Мінінфраструктури "запроваджує ефективний ринок з елементами державного регулювання і контролю".

"Домовилися з колегами з МЗС та Мінекономрозвитку провести 3 липня спільну розширену нараду з туроператорами і авіакомпаніями. Мінекономрозвитку перегляне і скасує ліцензії туроператорів, які не виконують свої зобов’язання. Державіаслужба посилить контроль за ліцензіями авіакомпаній, виконанням ними регулярних і чартерних маршрутів, технічного стану і стану салону літаків", - заявив міністр.

"Якщо хтось сподівається, що закриє компанію Оаза-1 і завтра відкриє Оаза-2 - жорстоко помиляється. Будемо відстежувати реальних власників: повірте, у держави маса можливостей видавати нову ліцензію роками", - додав він.

Раніше стало відомо, що близько 300 українських туристів другу добу перебувають у аеропорту Монастір  і не можуть вилетіти з Тунісу додомуза їхнім тревердженням, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян до України.

В МЗС України заявили, що авіаперевізник намагається врегулювати проблему, а до місця перебування українських туристів виїхав консул. 

У свою чергу компанія-туроператор Oasis Travel відповідальність за ситуацію, що склалася з рейсами авіакомпанії "Bravo Airways", поклала на авіаперевізника.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування