Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закарпаття попередили про небезпечні наслідки через сильні дощі

П'ятниця, 29 червня 2018, 22:42

В ніч на 30 червня на Закарпатті у зв'язку з очікуваними сильними та дуже сильними дощами можливе утворення локальних селевих потоків, що можуть мати небезпечні наслідки.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Також синоптики попереджають про розвиток дощового паводку протягом 30 червня.

"У басейнах Прута i Сірету очiкується формування чергової хвилi дощового паводку з подальшими пiдйомами рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м над рiвнями з можливим виходом води на низькорозташовані дiлянки заплав. На рiчках басейну Днiстра очiкується продовження розвитку високого дощового паводку з пiдйомом рiвнiв води", - йдеться у повідомленні. 

Окрім того до 1 липня на Днiстрi на дiлянцi Галич-Залiщики можливий пiдйом рiвня води на 2-4 м, затоплення заплав, часткове затоплення сільськогосподарських угiдь, початкове затоплення окремих прирiчкових населених пунктiв та господарчих об'єктів. 

За даними синоптиків, 30 червня в Україні очікуються грози, у південних, центральних та східних областях - подекуди град та шквали 15-20 м/с, у західних та північних областях місцями сильні дощі.

При цьому до 2 липня у більшості районів Херсонської, Запорізької, Донецької, Дніпропетровської та Кіровоградської областей зберігається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування